Translate

RIVIERA OLIMPULUI

PIERIA este o prefectură a Greciei localizată în sud-ul  Macedoniei. În Pieria exista numeroase situri arheologice importante, printre care : Dion, Pydna si Platamonas. 
In Pieria se afla Muntele Pierus, casa lui Orfeu si a Muzelor, dar si izvorul Pierian. Muntele Olimp, cel mai inalt din Grecia, tronul zeilor antici ai Greciei, se inalta in partea de sud a Pieriei.


Vizualizare hartă mărită Link către Ghidul turistic al prefecturii Pieria 

Motive pentru alegerea Pieriei ca destinație pentru vacanță
 • Mare: Litoralul regiunii Pieria are o mare curată și  albastră, puțin adâncă și în condiții de siguranță pentru toate vârstele.
 • Combinația de munte și la mare: Această combinație este desăvârșită, poți să te bucuri atât de plajă și de mare în același timp cu umbra răcoroasă a munților. Pieria are de toate: livezi, plaje largi,  golfuri izolate, astfel încât vizitatorii pot alege peisajul lor preferat.
 • Frumusețea plajelor din Pieria este desăvârșită: Methoni, Sf. Ioan, Makrigialos, Pydna, Aliki Kitrous , Korinos,, Olympic Beach, Variko Gritsa, Plaka Litochoro Leptokaria Skotina, Panteleimon Beach, Platamonas, Nei Pori  
 1. Methoni:parte a municipiului Pydna-Kolindros. Populația 3946 de locuitori (2001). Methoni şi Nea Agathoupoli, două plaje late mărginite de vegetaţie abundentă şi aflate în apropierea unei delte, fapt ce le oferă linişte şi un peisaj pitoresc.
 2. Makrigialosplaja aurie de la Agios Ioannis, înconjurată de dealuri pline de verdeaţă
 • Aikies: Este împreună cu Kitros o parte din Districtul Municipal Pydna, cu care are un total de 1556 de locuitori. Plaja din Aikies este foarte aproape de Pydna antică.
 • KATERINI: Orasul  Katerini este centrul administrativ si economic al prefecturii Pieria. are o populatie de 83.764 (2001). Si se află la 6 km de mare. De la Nei Pori se ajunge cu trenul rapid, călătoria durează circa 30 de minute si costă 3,5 €. Centrul oraşului este foarte animat. Aici se regăsesc taverne si cafenele, magazine obişnuite greceşti dar si magazine de lux.
 • PARALIA KATERINI  Statiunea Paralia – Olympic Beach si orasul Katerini alcatuiesc cel mai cosmopolit si mai luminos colt din Pieria, situat la numai 75 km sud de Salonic si 20 km de Muntele Olimp. Plajele lungi din Paralia Katerini si Olympic Beach se remarca pentru nisipul fin si auriu, cat si pentru apele curate si putin adanci.
 • OLYMPIC BEACH: reprezintă perla statiunilor de pe litoralul Greciei de Nord, situata la 75 km sud de Salonic, stațiunea este dominată de legendarul Muntele Olimp. Paralia Katerini si Olympic Beach sunt unite de o promenadă iluminată, paralelă cu şoseaua şi pista de biciclete, dar și de plaja lată cu nisip fin.
 • KORINOS. Oraș parte a municipiului Katerini, are 5000 de locuitori. Aici veți găsi o plajă de nisip care se întinde pe mai multi kilometri cu ape de mică adâncime. Plaja de la Korinos a fost distinsă cu Steagul Albastru European. Există multe atractii  pentru turiști. Două morminte mari macedonene, recent descoperite, precum și Mănăstirea Agios Georgios.Pe porțiunea de coastă sunt hoteluri, camere de inchiriat si o zona de camping, precum și o serie de taverne, baruri, cafenele, discoteci si cluburi de noapte . Este ușor accesibil de la autostrada Națională E75 si Vechiul Drum Național din Salonic la Katerini dar si prin soseaua de coastaă recent finalizată, care vine de la Olympic Beach (Katerinoskala) . Transport pe cale ferată de la Salonic la Atena (Statia: Korinos).
 • LITOCHORO:  Litochoro situat la 24 km sud de Katerini la gura defileului râului Enipeas, chiar la poalele Muntelui Olimp. Oraselul este calea de acces spre varfurile Skala (2866 m) şi Mytikas (2918 m).Localitatea servește drept punct de plecare la Muntele Olimp. satul are scoală, un oficiu poștal, bănci, centru sportiv, port, primărie, spital, muzeu, sala de concert, magazine și centre comerciale. În oraş se găsesc două biserici mai mari: Agios Nikolaos, în centru, şi Agios Dimitrios, în nord, şi unul din cele mai renumite cimitire tradiţionale greceşti – Hagios Athanasios.
 
 • LEPTOKARIA: Oraș mic de 4.000 de locuitori care oferă o mare varietate de locuri cu atmosfere diferite potrivite nevoilor individuale ale tuturor , baruri, taverne și restaurante. Pentru cei cărora le place să danseze noaptea există două discoteci .  Există, de asemenea, posibilitatea de a practica o multime de sporturi de apă  inclusiv schi nautic, ananas si biciclete de apa. 

Plaja Leptokaria: Este destul de mică si foarte aglomerată, multi dintre turisti se refugiază la Nei Pori (doar 8 km)
 

 • Paralia Skotinas : Paralia Skotinas, aflata la aprox. 2 km de cosmopolita Platamonas. Paralia Skotinis este o mică așezare la Malul Marii Egee, pe Riviera Olimpului, are o populație de 67 de rezidenți permanenți. Statiunea este situată Intre Leptokarya și Panteleymonas Paralia. Statiunea Skotina are o arhitectura veche conservată prin fonduri europene. Există un singur hotel mare si mai multe hoteluir mici de 2-3 stele grecești. statiunea are multe taverne, restaurante și cafenele. Plaja este lungă si frumoasă ...

 • Paralia Panteleimona:Paleo Panteleimona, (la 10-15 km de Nei Pori), situat pe muntele Olimp, cu case de piatra. Satul oferă o priveliște divină  asupra Rivierei Olimpului. In centru, lângă biserica sunt vreo 5-6 terase unde se mananca foarte bine iar langa magazinul de suveniruri de pe latura dreapta a bisericii gasiti o gelaterie unde se mananca o inghetata specială.

 • PLATAMONAS: Platamonas are o populaţie de aproximativ 1.500 de locuitori permanenţi. Distanta dintre Atena si statiune este de 440 km, iar de la Salonic sunt 100 km. Conform legendei numele său provine de la copacii platan. Reperul său cel mai cunoscut este castelul venețian de la Platamonas.
  Oraşul dispune de numeroase restaurante, cafenele, hoteluri si campinguri si este situat la 54 km de oraşul de Larisa şi 38 km de oraşul Katerini. În apropiere se afla cel mai inalt munte din Grecia, faimosul Munte Olimp. Platamonas este legata de oraşele Katerini şi Larissa, prin linii de autobuze şi trenuri.
 
 • NEI PORI: Si evident Nei Pori, cea mai sudică dintre staţiunile Rivierei Olimpice, cu multiple posibilităţi de distracţie, dar totuşi nu atât de animată şi agitată ca şi Paralia Katerini, cu o plajă lată şi foarte lungă, cu nisip fin, aflată în partea de nord a deltei râului Pinios.